PRICACY

vrijdag 29 april 2016

APRIL'S RECIPE: SEAFOOD SHOWDER





Het is alweer het einde van de maand en ik wil jullie trakteren op een recept van  
de " Kortstaerthoeve " in Goedereede.  Het is een heerlijk, makkelijk en gezond recept, uiterst geschikt voor deze vrije dagen.



Recept Ierse vissoep (seafood chowder)

boter
1 grote ui
1 a 2 ons gerookt spek ( afhankelijk van je smaak)
2 a 3 grote aardappels
1,5 l kippenbouillon
allerlei soorten vis ( zie hieronder), reken op ongeveer 5 ons in totaal
room
evt dille om te garneren

In grote pan flinke klont boter. Blokjes gerookt spek zachtjes bakken. Hierbij blokjes ui en flinke stukken aardappel. Peper en goed roeren. Laat even zachtjes pruttelen. Doe hierbij goede kippenbouillon en kook totdat de aardappels bijna papperig zijn. Stamp alles nog even door elkaar. Doe in de gloeiend hete prut nu : stukjes zalm, stukjes kabeljauw, rauwe garnalen, stukjes gerookte vis (zalm ofzo). Niet koken. Room erbij en opdienen met klont boter en vers gebakken brood, mmmmmm 


Eet smakelijk en geniet van het weekend...






3 opmerkingen:

  1. Dit lijkt me héérlijk Manon, dank voor het delen! Ik ga het opslaan en zeker binnenkort een keer maken :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gepind! Ziet er veels te lekker uit! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gepind! Ziet er veels te lekker uit! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen