dinsdag 15 maart 2016

BULLET JOURNAL

Ooit van gehoord: bullet - journal?

Ik niet, maar bij mijn zoektocht naar mooie letters kwam ik het fenomeen in veelvoud tegen.
Ik ben eens gaan opzoeken wat het is.

  • Bullet journaling is een analoog systeem in een digitale wereld. Je gebruikt het om ideeen, afspraken en te-doen-lijstjes bij te houden.
bv een hokje ( een bullet in het engels) voor al je taken, een cirkel voor je afspraken een puntje voor je notities. Zo krijg je een overzicht van je verleden en plan je je toekomst. 

Gebruik een voor jou praktisch opschrifboekje. Bv een van de Action, of een luxe van Leuchtturm1917( bij mij duidelijk favoriet omdat de inkt van de kroontjespen er niet doorheen drukt)
                                             
Een agenda, dagboek, to-do-lijst en wensenlijst ineen. In Amerika sinds anderhalf jaar razend populair. De bedenker is bulletjournal.com. Hier vind je nog meer tips en uitleg.

Je kan je zelf de vraag stellen of een papieren agenda niet achterhaald is.
Dat blijkt voor een ieder verschillend. Niet iedereen heeft voeling met een digitale agenda of een digitaal boodschappenlijstje. 
Papier is er sinds jaar en dag en zal ook niet zomaar verdwijnen. Zelfs niet in dit digitale tijdperk van papierloze kantoren en opmars van app's. 
De 'old school' papierliefhebbers zullen er altijd blijven. En niet zonder reden. Papier werkt namelijk heel goed samen met time-management. Dat komt omdat papier goed samenwerkt met je brein. Met zorg gemaakte aantekeningen op papier onthoud je beter, je lost problemen sneller op door ze op papier uit te tekenen en papier voedt je creatieve vemogens.

Om dat laatste is het mij te doen.
Ik houd een tekendagboekje bij. Dit is leuker dan allemaal losse velletjes die je vervolgens weggooid. Zo kan ik met de tijd zien of ik me ontwikkel. 

Kortom ik ben nog wel even aan het oefenen met de oude zilveren kroontjespen die ik ooit op een rommelmarkt heb gevonden. Ik vind het lastig maar heb een leuk artikel gevonden op het blog KIJK kalligrafie gevonden over hoe je zo'n pen het beste vast kan houden. Ik moet zeggen het werkt. Het gaat me steeds beter af.

                                                     

Kijk ook eens voor meer voorbeelden op mijn Pinterest, ik heb er een apart bord over Bullet journal op staan.


Ik wens je een creatieve dag....

2 opmerkingen:

  1. Wat grappig om de terugkeer naar papier te zien, na al het digitale geweld wat om ons heen aan de orde van de dag is.. ;o) Jouw bullet-journal is echt helemaal nieuw voor me! Om heel eerlijk te zijn ben ik zó ouderwets dat ik nog gewoon een papieren agenda heb, die uiteindelijk toch een soort dagboek wordt. Veel plezier met je uitprobeersels!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oh leuk...ik hou hier van! Als ik jouw foto's zie dan wil ik hier meteen van alles pakken ;) Ik heb een slimme telefoon die heel mooi lijstjes kan maken...zo handig... Maar bij mij werkt het niet...ik heb er geen verbinding mee...ik tik de woorden wel maar t blijft op dat scherm zeg maar...ben het daarna ook zo weer kwijt. Wat ik idd niet heb als ik het opschrijf! Dank voor je inspiratie! Lieve groet Petra

    BeantwoordenVerwijderen