dinsdag 5 april 2016

" ZE LOPEN GEWOON MET ME MEE "

Wie herinnert zich het kinderboek: " Ze lopen gewoon met me mee"  nog?
Met als hoofdfiguren Nel Paardweg en Kareltje Jonas. Bekroond in 1978. Niet voor niets bekroond.
Het was hier in huis een hit toen de kinderen klein waren en ook de kleintjes smullen er van. Nog een keer, nog een keer.. Ze kunnen het bijna uit hun hoofd hardop mee opzeggen.
Het boek is nieuw nauwelijk meer te krijgen, wel nog tweedehands.

Toen ik via het blog van Bit of Color het boekje " gehaakte lappenpoppen " van Sacha Blase langs zag komen, met daarin een patroon van een fantastisch nijlpaard, was voor mij 1+1 = 2.
Ik ben gelijk aan de slag gegegaan en zie hier het resultaat van mijn nieuwe verslaving.
Het zijn waanzinnig goed beschreven patronen, ook voor de minder gevorderde haaksters onder ons en ze zijn ( bijna) allemaal even leuk. Niet moeilijk en in een weekje te voltooien.
Kom er eens om.
Ik heb het nijlpaard bewust zonder veiligheidsoogjes gemaakt. want ook al staat dat veel leuker, ik vind het met een baby altijd griezelig. Ze gaan er altijd aan peuteren.
Let wel goed op de hoeveelheid aanbevolen wol, soms heb je net iets meer nodig dan er aan wol zit op 1 of 2 bollen. het zou jammer zijn dat je op een klein stukje na niet verder kan.

Ik had deze hippo al eerder af, maar ben gisteren op kraambezoek geweest, naar een trouwe leester. Dus ik kon hem moeilijk eerder tonen.

Inmiddels ben ik al weer aan een volgende lappenpop begonnen, want ik moet zeggen.... het werkt echt verslavend.


Ik wens jullie een creatieve week.


5 opmerkingen:

 1. Deze trouwe leester is heel erg blij met het groene nijlpaard! En ook met het boekje! Ik hou zo van alles wat zelf gemaakt is of wat met bijzondere aandacht is uitgezocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste kinderboek ooit wn heel leuk met de woordspelingen ☺️ Leuk die lappenpoppen ga ik ook aan beginnen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ken het niet...terwijl ik een echte voorlezer was. Wat is je nijlpaard superleuk geworden...ik vind deze oogjes juist wel een zachte uitstraling geven. Heb je bij Janet van Blij dat ik brei het hondje gezien? Ook al zo leuk! Lieve groet Petra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja wat een leuk hondje is dat, ik heb er ook al verliefd naar gekeken!
   Met warme groet Manon

   Verwijderen