donderdag 19 november 2015

herfst met warme appelcake






Het stormt, regent en het wordt eindelijk wat kouder.
Overal dwarrelen blaadjes.
Niet alleen heel veel blaadjes maar ik heb ook ladingen appeltjes liggen, deels gekregen van mijn keramiekdocente ( klik hier),  waar ik nu echt doorheen moet voor ze niet meer lekker zijn.

Bijgaand een heerlijk recept van makkelijke appelcake, lekker voor deze regenachtige herfstdagen.







APPELCAKE

ingrediƫnten:

een pak boerencake mix van Koopmans ( of ieder andere vorm van cakebeslag)
4 eieren
200 gram roomboter
citroensap
springvorm.
enkele appels ( peertjes kan ook) 
abrikozenjam ( liefst zelfgemaakt)


Werkwijze:
Boter de springvorm in en bestuif met bloem. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng het beslag volgens de gebruiksaanwijzing op het pak, doe er wat citroensap door en evt een eetlepel jam.  Beslag in de springvorm en glad strijken. De appeltjes schillen en vierendelen. Van klokhuis ontdoen en de ruggetjes van de partjes enkele malen diep insnijden. Leg de partjes op het beslag en plaats de springvorm in de oven. Bak gaar in 55 minuut ( of langer ligt aan de oven) Met een sateprikker in de cake steken om te controleren of hij gaar is. Droge prikker dan is het goed.....Direct uit de oven de bovenkant van de appelcake insmeren met abrikozenjam, met de bolle kant van een eetlepel. Beetje af laten koelen.

hmmm....smullen




fijn weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen