vrijdag 12 februari 2016

ZWAAR WEER OP KOMST


                               

                                     De natuur is van slag. De winter wil maar niet echt komen, voor het voorjaar is het nog veel te vroeg. Het is te warm en het waait ( te ) veel. Het regent dagenlang waardoor de hond uitlaten een glibberige aangelegenheid is geworden, nu veel sloten volledig zijn overgestroomd en elkaar over het pad heen ontmoeten. 
De narcissen bloeien volop, maar ze vallen door de wind en regen allemaal om. Het is zo'n raar gezicht al die bloeiende narcissen zo begin februari, 6 weken te vroeg, wat hebben we nog over eind maart?

Deze week was er weer eens een westerstorm. Nou dat merk je wel, hier aan de kust. Je ziet aan de natuur dat er storm op komst is. Je ruikt het, je voelt het. De lucht wordt grauw. De kale staken van de bomen klapperen tegen elkaar. De dieren zoeken beschutting tussen de struiken. Op het strand word je gezandstraald, de vissers staan met hun rug op de wind. 

Zo vlak achter de duinen wonen betekent, dat het met een storm boven in huis klinkt alsof je onder de bulderbaan woont. Gelukkig weten we dat de pannen er stevig opliggen, we zijn hier wel wat gewend.
Binnen is het lekker warm. Het voorjaarsboeket staat te pronken.
Nu de deken af is, ben ik weer aan andere projectjes begonnen, stilzitten is niet mijn ding.

Dit weekend ga ik gado-gado maken. Ik haal het recept uit het boek van VOEDZO tevoorschijn. Werkelijk een topboek, dat gericht is op gezond en suikervrij eten, met makkelijke recepten voor het hele gezin. 
Met zelf gemaakte pindasaus, want ik griezel van alle E-stoffen die in de kant en klare pindasaus zitten. Deze pindasaus maak je van 100% (liefst zelfgemaakte) pindakaas en kruiden. Het recept wat er het dichtsbij komt vind je hier.  
Serveer de grove rijst en de zelfgemaakte pindasaus apart in een schaaltje per persoon, met op ieders bord allerlei vers gesneden groenten en een hard gekookt eitje. Door de groenten vlak voor het eten zelf te snijden en niet alles kant en klaar te kopen, heb je veel minder verlies van voedindsstoffen.


Ik wens jullie een fijn weekend..


4 opmerkingen:

 1. Jaa heerlijk...zo maak ik ook gado gado, dan nog met wat cassave kroepoek erbij en natuurlijk homemade satésaus. Zo heb ik dat ook met eiersalade bv...zo simpel om te maken en zoooveel lekkerder dan in zo'n kuipje...en dan heb ik het niet eens over de e nummers. Wij wonen in Den Haag..eigenlijk is het nog Scheveningen waar ik woon dus ook vlak bij de duinen en het strand. Heerlijk vind ik...ik ben vlak aan zee geboren, mn moeder zag vanuit haar kraambed de zee...dat verklaart ws mijn liefde voor de kust ;) En die natuur...ik zucht ook steeds...hoe moet dat nou??? straks??? maar ik vertrouw erop dat het zijn weg wel zal vinden...de natuur heeft zo'n oerkracht...komt goed! Fijne dag en geniet van je nieuwe projecten! Lieve groet Petra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Petra,
   Dank voor je lieve reactie. Met die natuur komt het wel goed, daar vertrouw ik ook op. Het zal best veranderen, maar dan veranderen wij maar mee. Zolang we er maar van kunnen en mogen genieten.
   Fijn weekend
   Manon

   Verwijderen
 2. Herkenbaar, dat gebulder ;o) Hier wel pannen van het dak door de storm, gelukkig geen lekkage. En zo leuk om hier ook wat koken en eten betreft een gelijkgestemde ziel te vinden! Ik maak zoveel mogelijk zelf en zonder toegevoegde suikers. Dus ook pindasaus, haha! Het patroontje van het ponchootje ligt hier ook al klaar, niet te geloven Manon! Heb er twee kleine nichtjes bij die ik ieder zo'n haakseltje beloofd heb. Nu alleen de juiste wol nog halen. Ik wens je een fijn weekend toe, lieve groet!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gezellig, een gelijk gestemde gevonden te hebben!
   Het patroon van de poncho-tjes is een draak, ik ben erg aan het tobben geweest. Heb een aardig alternatief gevonden, heb je belangstelling, mail me dan even.
   nog een fijne zondagavond,
   groet
   Manon

   Verwijderen