vrijdag 4 maart 2016

" POSIE GETS COZY "Ik ben een nieuwkomer in blogland. Blogland bestaat al zo' n 9 jaar en de piketpaaltjes lijken uitgezet. 
Er zijn heel veel bloggers die bloggen over de meest uiteen lopende onderwerpen. Je kan het zo gek niet verzinnen of iemand schrijft erover.  De meeste bloggers zijn jong, hip, tussen de 20 en 30. De thema's die momenteel favoriet zijn food, make-up, fashion en reizen. 

Kortom, ik val totaal niet binnen het ideale plaatje. 

Waarom ben ik dan toch gaan bloggen?

Ik ben al jaren een enthousiast bloglezer.  Ik lees mij blogs via Feedly, daar verzamel ik alles wat ik tegenkom en wat mij boeit. 
Zo regelmatig eigenlijk, dat mijn dochter opperde dat " als je het nou zo leuk vindt bij anderen te snuffelen, waarom begin je dan zelf niet, mam".

Makkelijker gezegd dan gedaan, maar wel een enorme positieve uitdaging.

Sinds ik in oktober begonnen ben met het schrijven van Haak & Pen, kijk ik met andere ogen naar de verschillende blogs. Naar hun lay- out, fotografie-kunst en taalgebruik.
Er zijn verschillende boeken geschreven over hoe je een blog maakt en wat je wel en niet moet doen.  Het heeft zeker mijn horizon verruimd. 
Ik ben handiger geworden met internet, al kom ik wel eens de randjes van mijn kunnen tegen. 
Ik wil laten zien dat je niet persé 20, hot en hip hoeft te zijn, om mee te doen. 
Ik ga niet voor de statistieken ( al moet ik eerlijk toegeven dat ik het wel heel gaaf vind om reacties te krijgen).
 Bewust heb ik ervoor gekozen om te schrijven over die dingen die mij boeien op een simpele en positieve wijze.
Tuurlijk gluur ik bij anderen, maar ik probeer wel dicht bij mezelf te blijven en niet anderen te gaan na-apen. Het gras bij de buren lijkt wel groener, maar is het niet. 

Iedere blogger heeft zo zijn/ haar favoriete blogs. Blogs dienen ter inspiratie, brengen je op ideeën en kunnen er jaloers makend mooi uitzien.

Om jullie een beeld te geven wat mij zo al boeit in blogland, zal ik zo nu en dan een prachtig blog eruit lichten en met jullie delen.


Vandaag is dat POSIE GETS COZY . Dit is voor mij met stip op 1 momenteel het beste blog. De foto's hierboven komen van haar blog.
In Amerika is Alicia Paulson razend populair en al voelt de naamgeving voor ons wat tuttig aan, er zit een prachtig verhaal achter, wat zeker het lezen waard is. 

Ze schrijft mooie teksten, maakt super foto's, heeft een uitgebalanceerde lay-out. Ze spreekt vol liefde over haar man, kind en het leven op zich. 
En bovenal is ze uiterst creatief, maakt en verkoopt mooie dingen, zie haar shop.  Ik ben weg van haar pas ontworpen gehaakte knuffels. Daarbij heeft ze 2 boeken geschreven.


Zij is voor mij een enorme inspiratiebron. Ik kijk uit naar elke post van haar. En volgens mij doe je het dan goed.

Ik hoop dat jullie dit blog net zo kunnen waarderen.

Fijn weekend....

5 opmerkingen:

 1. Wat ontzettend leuk om te lezen. Ook ik val beslist niet in de doelgroep, haha! En volgens een blogwedstrijd, waar ik ooit eens aan meegedaan heb (zeg maar als uitdaging) doe ik álles, maar dan ook álles verkeerd ;o)
  Ik vind jouw blog een aanwinst Manon, en ben blij dat ik je blog heb leren kennen. Volg je hart en laat je niet gek maken door wat anderen doen. Leuke tips en ideeën zijn heerlijk als inspiratie maar het gaat om de ware 'jou'!! Bedankt voor de tip van deze blog, ik kende hem niet maar ga zeker eens een kijkje nemen! Lieve groet en tot blogs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat een geweldige reactie van je, dank je wel
   Met warme groet
   Manon

   Verwijderen
 2. Wat een heerlijk blog heb je toch, ben zo blij dat je zelf bent gaan bloggen. Ik volg nauwelijks wat maar die van jou maakt me vrolijk!
  Bovendien spat de creativiteit en echtheid ervan af en soms juist hele hippe creatieve ideeën! Liefs je dochter

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk blog..ik wandel ook lekker mijn eigenweg in Blogland...en ik heb het er prima naar mijn zin. Fijn dat je ook bent gaan bloggen! Lieve groet Petra

  BeantwoordenVerwijderen