dinsdag 19 april 2016

SPRING IN APRIL


Het is druk in huize K.

De tuin, zaaien, vrijwilligers werk, even dit, even dat. 
Herkenbaar?
Met zulk prachtig lenteweer wil je alles wel tegelijk doen, want in de tuin werken in de regen heeft niet direct mijn voorkeur. 
De natuur spuit eruit. De bomen staan zo mooi in bloei dat het lijkt als ware ze met sneeuw bedekt.
Met mijn leren handschoenen ga ik de bramen en brandnetels te lijf. Geen lievelingsklusje, maar als ik het nu grondig aanpak heb ik daar de hele zomer profijt van.

Naast alle drukke werkzaamheden probeer ik mijn momentjes te pakken. Zo zat ik laatst met een kop thee met mijn snuit in de zon. Toen ik mijn ogen open deed zag ik de vogeltjes snoepen uit de pindakaaspot. Gebiologeerd heb ik er naar zitten kijken. 
Ik vergat de tijd, de thee was koud, maar mijn hoofd even helemaal leeg en een glimlach op mijn gezicht, als dat niet mindfull is?

Jaren geleden heb ik een roze quilt voor mijn dochter en en een blauwe van zakdoeken voor mijn zoon gemaakt. Met een grote zak in het midden voor hun knuffel. Ik heb ze nog steeds, versleten en vaal. Maar ze voelen zacht en ruiken naar vroeger. In de zomer als het erg warm is hier boven, slapen de kleintjes eronder.
Ik wil een quilt gaan maken voor mijn jongste kleindochter. De stof ligt al klaar. De naaimachine moet nog tevoorschijn komen.  "Atelier Gumus" zoals we dat hier thuis noemen, gaat dan open. Ik kijk er nu al naar uit.

Mijn haakwerk in de avond en voor het slapen gaan een heerlijk boek. 
Zo heb ik laatst voor de Engelse leeskringhet boek  Gap of Time moeten lezen.  De Winter Tales van Shakespeare in een modern jasje. Het boek in inmiddels in het Nederlands vertaald en zeker een aanrader. Ademloos heb ik uitgelezen. En het is een van de weinige boeken die ik zeker nog een keer zal lezen, want er zitten meerdere lagen in die je de eerste keer niet ontdekt.

En na een dag buiten als avondeten gado gado van heel veel verse groente met zelfgemaakte pindasaus en gegrilde kippedijtjes voor de vleesliefhebbers.


Ik wens jullie een mooie week....


1 opmerking:

  1. Geweldig die vogelfoto's...ik begrijp jou helemaal...ik kan dan ook alles om mij heen vergeten, heerlijk!! Leuk dat je ook met lapjes gaat werken. Staat ook altijd nog op mijn lijstje dus wie weet steek je mij wel aan ;) Gado gado...mijn favoriete gerecht!! Lieve groet Petra

    BeantwoordenVerwijderen