Het is al weer een tijdje geleden dat
ik een recept met jullie deelde.
Wat ik nu deel is een top recept, makkelijk,
niet al te slecht en heerlijk zomers.
Degenen die mij op I.G. volgen
hebben hem al zien langs komen.
Degenen die mij op I.G. volgen
hebben hem al zien langs komen.
Deze taart is momenteel favoriet in huize K.
Aarbeien staan voor mij synoniem aan de zomer,
maar je kan het maken
van elk soort rood fruit dat jij lekker vind.
De aarbeien zijn momenteel zo zoet dat
ik geen honing toevoeg, in plaats
daarvan een zakje vanille suiker.
Magere kwark kan ook, maar dan
moet je meer suiker of honing
toevoegen.
Het is een recept voor uit de losse pols.
Gebruik wat je in huis hebt.
Als je de helft van alles gebruikt ,
dan heb je genoeg voor een kleine springvorm.
Wij genieten ervan na het eten als toetje bij de koffie.
Wanneer je het ook eet, laat het je vooral smaken.
Geniet van het heerlijke weer
een fijne week allemaal....
Ingrediënten
750 gr volle kwark, dat zijn 2 bakken.
250 gr aardbeien, of ander rood fruit
8 a 10 blaadjes gelatine
1 vanillestokje
evt 5 eetlepels honing of agavesiroop
Blauwe bessen of ander fruit voor garnering
Bodem
130 gr dadels (zonder pit)
40 gr roomboter of kokosolie (gesmolten)
40 gr (wal) noten
75 gr havermout
Materialen
Keukenmachine
Springvorm ca 22 cm
Bakpapier
Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en maal fijn.
Verkreukel een stuk bakpapier en bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Verdeel het mengsel over de bodem en druk goed aan met een lepel. Zet de springvorm zolang in de koelkast.
Maal of pureer ca. 200 gr aardbeien (bewaar er een paar voor de garnering). Doe de aardbeienpuree in een pannetje en verwarm dit ( niet laten koken!!).
Week de gelatine in koud water ong 10 min en knijp uit en roer door de aardbeienpuree.
Laat het mengsel iets afkoelen.
Doe de kwark in een kom en roer de gepureerde aardbeien er door. Schraap de merg uit het vanillestokje en roer samen met de honing of agavesiroop door de kwark. Giet het mengsel over de bodem en laat minimaal 4 uur goed opstijven in de koelkast. Garneer de taart met de overgebleven aardbeien en wat blauwe bessen.
Wil je geen blaadjes gelatine gebruiken, probeer dan gelatinepoeder (b.v. van Jacob Hooi te koop bij de Tuinen) of gebruik agar agar.