Het is alweer het einde van de maand en ik wil jullie trakteren op een recept van
de " Kortstaerthoeve " in Goedereede. Het is een heerlijk, makkelijk en gezond recept, uiterst geschikt voor deze vrije dagen.
Recept Ierse vissoep (seafood chowder)
boter
1 grote ui
1 a 2 ons gerookt spek ( afhankelijk van je smaak)
2 a 3 grote aardappels
1,5 l kippenbouillon
allerlei soorten vis ( zie hieronder), reken op ongeveer 5 ons in totaal
room
evt dille om te garneren
In grote pan flinke klont boter. Blokjes gerookt spek zachtjes bakken. Hierbij blokjes ui en flinke stukken aardappel. Peper en goed roeren. Laat even zachtjes pruttelen. Doe hierbij goede kippenbouillon en kook totdat de aardappels bijna papperig zijn. Stamp alles nog even door elkaar. Doe in de gloeiend hete prut nu : stukjes zalm, stukjes kabeljauw, rauwe garnalen, stukjes gerookte vis (zalm ofzo). Niet koken. Room erbij en opdienen met klont boter en vers gebakken brood, mmmmmm
Eet smakelijk en geniet van het weekend...