vrijdag 29 april 2016

"NaaldJoffers"

Sinds een paar jaar komen hier in het dorp een aantal creatieve vriendinnen bij elkaar onder de naam de " NaaldJoffers". Zo eens in de 6 weken vanaf het najaar tot het voorjaar kletsen we bij en bewonderen elkaars werk. De een is goed in borduren, de andere in haken of breien. Sommigen zijn al jaren bezig, sommigen zijn beginners, maar dat maakt helemaal niets uit. We leren van elkaar, doen inspiratie op en lachen met name heel veel op zo'n ochtend. 

Afgelopen week was de laatste keer van dit seizoen met gebak en koffie. 
Wat zijn er deze winter mooie werken gemaakt. Vooral het kussen met de geborduurde oude kinderversjes van Mies Bloch sprong eruit. 
De deken met het slapende haasje met de 'corner to corner ' steek gaat heel mooi worden. Een prima uitleg hiervan staat op de site van Wolplein.nl
Ook mijn quiltje viel in de smaak.

Ik heb weer genoeg inspiratie voor de komende zomer opgedaan. 
Nemen jullie deel aan een creatieve groep? Ik ben benieuwd.

Ik wens jullie een uitermate prettige weekend toe...
7 opmerkingen:

 1. Dat ziet er heel gezellig uit ...en wat een mooie handwerkjes ...altijd leuk om creaties van elkaar te zien ...
  Wij komen als bloggers (van griekenland ) vaak bij elkaar en
  dat is ook altijd reuze gezellig ....

  heel veel groetjes en een fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou zo aan willen schuiven!!! Het ziet er echt zo gezellig uit...leuk om dat zo nu en dan met elkaar te doen. Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat gezellig zeg! Ik haak elke week met mijn buurvrouwen erg leuk is het om samen te haken of breien!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gezelligheid, wij hebben eens in de maand een breiochtend.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo gezellig ziet dat er uit bij jullie en wat voor mooie dingen hebben jullie gemaakt... Wij komen een paar keer per jaar samen met een paar blogsters (misteria lane zie mijn blog) heel leuk ook maar dan worden er op voorhand cadeautjes gemaakt voor elkaar. In ons dorp is de winkel van Wolenzo... daar is elke donderdagavond handwerkcafé... ook heel gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk blog heb je! Gezellig zo ' n groepje! Ik zit ook in zo ' n groep met dames. Maar dan gewoon bij iemand thuis. Al ruim 10 jaar komen we iedere 2 weken samen. Van Vilt poppen maken in he t begin naar nu haken breien quilten. Waar we maar zin in hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Met z'n vijven proberen wij 1 avond in de week te 'knutselen'. Soms is het meer kletsen en lachen, maar dat is ook goed. Het is in ieder geval altijd gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen