maandag 21 januari 2019

10 WAYS TO BEAT BLUE MONDAY

Ondanks al mijn beste pogingen, er is altijd een moment zo midden in de winter dat ik ernstig begin te verlangen naar het voorjaar en ik moeite krijg met die korte sombere dagen van de kale winter.

Maar.... op de dagen dat alles grijs en somber lijkt en de dagen te kort, probeer dan een of meer van deze 10 beproefde manieren om de Winter Blues te verslaan en een glimlach op je gezicht te krijgen


1. Luister naar je favoriete muziek. Simpel en effectief.  Spotify heeft speciale playlists met winter gloom hits.

2. Maak plannen voor een vakantie. Niets helpt zo goed als dromen en plannen kan echt je stemming veranderen.

3. Bezoek een vriend ( bonus punten als er een mooi autoritje aan vast zit).

4. Lees een inspirerend boek . Ik kan Live Green van harte aanbevelen. Het is net verschenen in de boekhandel en zet je aan om na te denken over een beter leven door minder te kopen, meer te doen en intenser te genieten. Echt een aanrader.

5. Kijk naar je licht binnen. Steek meer kaarsjes aan.  Breng takken naar binnen en hang daar lichtjes in. Maakt niet uit wat maar vier de donkere dagen.

6. Brandt een geurkaars op basis van natuurlijke olien.  Ze zijn momenteel overal te krijgen. Geur kan echt je stemming beinvloeden . Persoonlijk gebruik ik de geurkaarsen van Snapdragon , met pepermint. Daar word ik echt vrolijker van.

7. Dit brengt me op jouw parfum. Verander eens. Ga voor iets totaal anders, maar wel iets wat bij je past.

8. Probeer eens dat project dat je al een tijd hebt liggen. Hebben we dat niet allemaal? Een boek dat we zouden willen schrijven, een doos met aquarel dat nog ongeopend ligt, een borduurwerk wat half afgemaakt in de kast ligt en bij de opruiming te voorschijn kwam.  Raak opnieuw geinspireerd en gebruik de lange donkere avonden.

9. Stap uit je vaste patroon in een nieuwe routine. Door het donkere weer hebben we de neiging om binnen te blijven zitten. Ga eens op yoga les of maak elke dag een lange wandeling. Bezoek dat nieuwe cafe om de hoek. Een film, ga uit eten, het brengt wat leven terug in die donkere avonden.

10. en tot slot ... als de zon dan even schijnt, ga er eens lekker voor zitten in dat zonnetje met een dikke jas aan in een hoekje of op een bankje. Of maak een gezonde wandeling en wees bewust van het moment. Bewustwording helpt ons echt verder. Dan blijkt dat de zon echt vaker schijnt dan we durven geloven.


6 opmerkingen:

 1. wat dacht je van een heerlijke winterse wandeling en daarna lekker aan de dampende koffie of thee:-)
  ik heb eigenlijk nooit zo'n last van wat je schrijft manon... maar met 2 van die vrolijke jongens kan dat ook haast niet hé :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb er eigenlijk nooit zo'n last van, maar ik snap nu waarom. Als ik je lijstje lees, kan ik bijna alles aftikken. Alleen nog het boek, maar eerst Zero Waste Home uitlezen en daarna nog een nieuw geurtje uitkiezen. Oh ik verheug me er al op!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je dat leuk gedaan! De winter is vaak een tijd van je een beetje terugtrekken en tot jezelf komen. Dat kan soms best moeilijk wezen en ik vind het wel goed dat daar aandacht voor is. Of Blue Monday daar nu de oplossing voor is weet ik niet, maar het kan je wel aan het denken zetten.
  Mooie foto's heb je gemaakt! Ik zou meer naar buiten moeten gaan in dit jaargetijde... Ga ik me voornemen ook!
  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb geen last van een winterdip maar dit zijn sowieso heerlijk dingen om te doen! Fijne tips dus. ;-) XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sinds mijn besluit om de kaalheid en leegte van januari te zien als nieuwe ruimte heb ik geen last meer van Blue Monday : )

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Op naar de lente ik zie buiten nu zoveel gebeuren !!!! Mooie foto's weer Manon

  BeantwoordenVerwijderen