dinsdag 12 februari 2019

A GLIMPSE OF SPRING

Februari mag dan de kortste maand van het jaar zijn maar voor mij lijkt het wel of de tijd veel langzamer gaat dan in iedere andere maand. 
Om de waarheid te zeggen, ik word moe van het grijze druilerige natte weer. Ik kijk uit naar het gevoel dat de dagen weer gaan lengen en er meer kleur komt in de nauur.
Toegegeven dat de natuur prachtig was in de dagen dat er sneeuw lag en geweldige plaatjes opleverde, maar nu lijkt alles in monochrome.

Nee, deze maand is niet mijn sterkste kant. Vaak wat moe en verkouden, al doe ik er alles aan om op peil te blijven.
Ik maak elke dag een stevige wandeling, weer of geen weer. We hebben hier thuis de uitdrukking: als je nat wordt tijdens de wandeling , ligt dat niet aan het weer, maar aan je kleding. 
Gelukkig is die kleding er. Voor wie op zoek is, kijk eens bij Seasalt Cornwall, want de Engelsen zijn als geen ander gespecialiseerd in waterdichte kleding.
Als een heuse eskimo ga ik op stap, maar droog en warm blijf ik wel. 

Verder neem ik extra vitamine D3 en een multivitamine pil, let op voeding en genoeg water drinken.  Voor ik verder ga, weten jullie dat er een app is waar je op kan zien hoeveel water jij per dag dient te drinken en waarop je kan bijhouden hoeveel je drinkt ? ( My Water / mijn water balans van apple).  
Schokkend.  Ik dacht dat ik genoeg dronk, maar ik zat op de helft. Dus ben ik daar nu heel bewust mee bezig.
In de weekenden bak ik graag en bij voorkeur iets gezonds. Zo bakte ik laatst het rogge en lijnzaad brood uit het winterkookboek van Nigel Slater. Zwaar, smaakvol en makkelijk te maken. Kneden komt er niet bij aan te pas.  Verrukkelijk met gerookte zalm en een bietensalade.  

In de donkere avonden zit ik te borduren of te lezen.
Momenteel lees ik een fantastisch boek, " het ZoutPad" van Raynor Winn. Het heeft me vanaf de eerste bladzijde gegrepen.  In Trouw heeft onlangs een goede recensie van dit boek gestaan, echt een aanrader.

Ondertussen ben ik op jacht naar de eerste tekenen van de lente.  De sneeuwklokjes die nu volop bloeien, de winterakoniet, blauwe druifjes. De helleborus die ondanks de teer lijkende bloemetjes, storm en sneeuw lijken te trotseren.

Nee mijn maand wordt het niet, maar nu het weer een beetje opknapt, zie ik toch echt sprankjes hoop naar de lente..9 opmerkingen:

 1. Wat liggen de winter en de lente dicht bij elkaar. Prachtige foto's. Je bent wat de moeheid niet de enige. Door het sombere weer gaan veel mensen zich minder goed voelen. Gelukkig was het gisteren en vandaag zonniger en beter weer.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, de één houdt ervan en de ander niet... Ik houd niet van donker, maar wel van kou en sneeuw, het echte winterweer... Na half januari ga ik de winter pas leuk vinden.
  Maar je hebt wel heel treffende foto's gemaakt! Tjonge, wat zijn ze mooi. De komende dagen geven ze prachtig weer op, een vleugje lente zelfs...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou van mij mag de lente beginnen hoor.....ben geen wintermens...wat glimt je hond zeg!....prachtig !....liefs van mij Ria 💕💕

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heerlijke winterbeelden Manon, ... moed blijven houden hé want ook de donkerste maand wordt weer licht...
  je hondje geniet van de eerste zonnestralen :-) wat een zalig gezicht, en de winterakonieten zijn er weer ..
  dit jaar ga ik ze kopen en planten.. de eerste lentegroetjes, nu wil ik ze hebben :-)
  dank je wel voor de engelse regenjassenwinkel... verdorie nét een nieuwe jas gekocht... maar ik bewaar de link
  lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige foto's! Ik lees elke week uit het boekje 'ieder moment is nieuw'...alleen nog als Ebook te verkrijgen voor een prikkie. Het helpt mij om helemaal mee te gaan met het ritme van het jaar. De zonovergoten zomerdagen maar ook die grijsheid. Lieve groet, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige foto's laat je zien. Mooi die eerste lentebloeiers.
  Het brood ziet er heerlijk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou..hihi, volgens mij ben je vandaag op je wenken bediend! Wat was het een prachtige zonnige weer vandaag! Je foto`s zijn wel echt dat typische wintergevoel...brrrr. Hopelijk heb je vandaag dan ook fijn in het zonnetje kunnen wandelen!

  Lieve groet, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Waarschijnlijk zit jij ook eindelijk in het zonnetje. Geniet van deze lente-middagen

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fijn voor jou, de lente lijkt er al te zijn! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen